יצאנו לבדוק: מהו המוסד האקדמי הטוב בארץ בתחום לימודי מדעי המחשב?

היה והנושא מעניין אותך והחלטת ללכת על התואר הזה בכל הכוח, הגיע הזמן להחליט החלטות חשובות על בסיס התמונה הגדולה וכל הפרמטרים.

תואר במדעי המחשב נחשב כיום לתואר נחשק שרבים מנסים להתקבל אליו בגלל מה שיקרה לאחר מכן, העבודה בהייטק. בהייטק התנאים טובים והשכר גבוה ורבים מאמינים שהתואר הינו הדרך הבטוחה להיכנס לעולם הזה. באופן אישי אני אומר שאין זו הדרך היחידה ואם השיקול לכניסה לתואר הינו כניסה להייטק אז יש גם דרכים אחרות ומגוונות שאולי יתאימו יותר.

היה והנושא מעניין אותך והחלטת ללכת על התואר הזה בכל הכוח, הגיע הזמן להחליט החלטות חשובות על בסיס התמונה הגדולה וכל הפרמטרים.

מוסדות אקדמיים הינם גופי מחקר והלימודים בהם הם בעיקר תיאורטיים ומבוססי מחקרים ופחות מחוברים לתעשייה לטרנדים החדשים ביותר. במידה ובאמת נושא המחקר הינו הנושא המוביל אז האוניברסיטה העברית, תל אביב והטכניון מובילות, לתארים שניים ודוקטורטים גם מכון ויצמן מצטרף לחלק הזה של הרשימה.

אם המטרה היא לצבור השכלה בתואר נחשק וגם ליהנות על הדרך אז השיקולים הם בכלל סוציאלים וחברתיים כמו איפה חברים שלי לומדים ואיפה יהיה לי הכי קל להתקבל חברתית (אולי בכלל אוניברסיטת בן גוריון בנגב) או שמא להישאר במרכז זה האופציה שקרובה לליבי ותאפשר לי חופש כלכלי במובן מסוים ואז בר-אילן והאקדמית תל אביב יפו ימלאו את הצורך, אפשר לציין גם שיוצאי יחידות טכנולוגיות בצבא מקבלים הכרה בקורסים שלהם ברוב המקומות אבל במכללה למנהל מספר נקודות ההכרה הוא הגדול ביותר.

לעומת זאת אם המטרה היא להתחיל קריירה ולצבור כלים לחיים ואז האוניברסיטה הפתוחה והמרכז הבינתחומי בהרצליה הם המקום האידיאלי, כל אחד מהכיוון שלו בין אם זה אפשרויות נוחות לשלב לימודי מנהל עסקים בבינתחומי או לשלב עבודה תוך כדי לימודים באוניברסיטה הפתוחה.

אלו היו שיקולים כללים בלבד, באופן כללי התואר הנחשק מכל אוניברסיטה יעשה את העבודה ויפתח את הדלתות הרלוונטיות, כנל מכללות מוכרות כמו הבינתחומי. חשוב לזכור שתואר ראשון בתעשייה מאבד מערכו אחרי צבירת ניסיון מעשי של שנתיים לפחות מסיומו ואם הכיוון הוא לא אקדמי מחקרי אין מה להשקיע יותר מידי זמן ואנרגיה בכניסה לאחד ממוסדות המחקר שצויינו לעיל אלא יש להיכנס ולהתחיל ללמוד כבר מחר.

דילוג לתוכן