לאילו פרטים חשוב לשים לב כשבוחרים קרן פנסיה?

כל מה שרציתם לדעת על פנסיה:

עבור רובנו דיון על החיסכון הפנסיוני מהווה נושא מסובך וקשה להבנה.

אך חשוב לזכור שהאחריות לחיסכון מוטלת כמעט באופן מוחלט עלינו – החוסכים.

בואו נצלול יחד לנושא החשוב הזה-

נתחיל בהגדרה פשוטה, מה זה בכלל קרן פנסיה?

קרן פנסיה = היא תכנית לחיסכון פנסיוני שנועדה לשלם לנו החוסכים משכורת חודשית (קצבת פנסיה) שתחליף את הכנסה שיש לנו היום מעבודה.

היא בעצם גימלה המשולמת לעובדים בגין תקופת עבודתם, לאחר שסיימו לעבוד, וזאת מתוך מטרה שיובטח לאדם העובד זרם הכנסות חודשי במקרה של פרישה לגמלאות, נכות וכן כדי להבטיח קיום לשאריו במקרה של מוות.

את הפנסיה צוברים באמצעות הפרשה חודשית מהמשכורת בזמן העבודה.

למה הנושא חשוב כל כך?

החיסכון הפנסיוני נועד לשמר את איכות החיים הכלכלית של החוסך ומשפחתו גם לאחר צאתו ממעגל העבודה – בין אם הגיע לגיל פרישה, בעקבות נכות שגרמה לאובדן כושר עבודה, או מוות חלילה.

כמה מושגים שכדאי להכיר:

פנסיית זקנה – הקצבה המשולמת לעובדים לאחר שפרשו מעבודתם על פי חוק.

פנסיית נכות – הביטוח שיגן עלינו בעודנו בחיים משולם במקרה של אובדן כושר עבודה.

פנסיית שארים – זה הביטוח שיגן על יקירנו בלכתנו, הוא משולם לשארי הזכאי במקרה שהוא נפטר (בן\בת זוג וילדים).

הגופים המוסדיים, הם אלה שמנהלים את החסכונות של הציבור לפנסיה, עושים זאת במוצרים השונים לרבות קרנות הפנסיה, ביטוחי המנהלים וקופות הגמל.

העיקרון פשוט: אנחנו שמים אצלם את הכסף, הם משקיעים אותו, אנחנו משלמים להם על השירות דמי ניהול מהפקדה (לא קיים בכל המוצרים) ודמי ניהול מצבירה (המשתנים בין חברה לחברה), וכשנצא לפנסיה הם אמורים לשלם לנו קצבה חודשית מתוך הקרן שצברנו.

כאן קיימת נקודה חשובה- עלינו לדעת במדויק כמה אנחנו משלמים לגוף אשר מנהל לנו את קרן הפנסיה ולנסות לייעל את התנאים ככל האפשר.

למה?

-בחירה נכונה של מסלול הפנסיה בהתאם לגיל ולסטטוס המקצועי שלנו יכול להוות בסוף הדרך סכום שישפיע על גובה הקרן באופן משמעותי.

-קרן פנסיה היא השקעה שתלווה אותנו למשך עשורים (בהתאם לשלב המקצועי בחיינו) וכל שינוי, אפילו הקטן ביותר באחוזי העמלות שאנו משלמים על השירות יכולים להיות שווים המון כסף כאשר נפרוש לגמלאות או נצטרך להשתמש בקרן לאחת מהאפשרויות שציינו למעלה.

תמיד אמרנו שידע = כוח, אבל כשזה נוגע לניהול פיננסי אישי נכון – ידע בהחלט יכול להיות שווה הרבה מאוד כסף.

דילוג לתוכן