מהי האמיגדלה הלימבית, על מה היא משפיעה וכיצד ניתן לאזן אותה?

היא עומדת במרכז התגובות הרגשיות שלנו, וכאשר רעש, מראה, תחושה או ריח מעוררים אותה, היא מקבלת קדימות על כל שאר הפעילויות במוח. חיוני שהיא תהיה מאוזנת על מנת להימנע מתגובות רגשיות מציפות וחרדות.

למה בעלי חיים, וביניהם בני אדם, פוחדים? התשובה לשאלה נמצאת באחד מחלקי המערכת הלימבית במוח: האמיגדלה, שנמצאת בחלק הקדמי של המוח, ממש מאחורי העיניים. בתוך האמיגדלה משלבים התחושה והזיכרון את כוחם כדי ליצור יחד את החיה הנוראית שאנו קוראים לה "חרדה".

הגישה הפסיכולוגית המקובלת דוגלת ב"טיפול בהלם" – שיטת טיפול שחושפת אותנו באופן אינטנסיבי למקור הפחד עד שהפחד עובר. לדוגמה, אדם שפוחד מנחשים, יתבקש להניח לנחש ענק ולא ארסי לזחול על גופו, עד שתחלחל בו ההבנה שאין סיבה לפחד.

השיטה הזו אמנם מניבה פעמים רבות תוצאות, אך הבעיה היא שקצת קשה לשכנע אנשים חרדתיים לנסות אותה, ושבמקרים מסוימים היא עלולה לסכן גם את הסביבה. נסו למשל להעלות על מטוס מלא נוסעים אדם שסובל מבעית טיסה וכנראה תגלו שהתקף חרדה בגובה של כעשרה קילומטר מעל פני הקרקע עלול להיות טראומטי לכולם.

אם כן, האם נגזר עלינו לחיות עם חרדותינו?

ג'וזף לדוקס מאוניברסיטת ניו יורק, שמכונה "הגורו של הפחד", מאמין שלא. בעשרים השנים האחרונות שבהן חקר את מסתרי המוח הוא הראה שאפשר למחוק יחסית בקלות פחדים עמוקים –  כל שצריך לעשות הוא זה לשכוח מהם, כלומר, למחוק את הזיכרון שיצר אותם.

מקור הפחד:

האמיגדלה מכילה את מה שלדוקס מכנה "זיכרון הפחד". כאשר רעש, מראה, תחושה או ריח מעוררים אותה, היא מקבלת קדימות על כל שאר הפעילויות במוח. כלומר אדם שמפחד מנחשים יירתע למראה נחש מאחורי זכוכית עוד לפני שתהיה לו ההזדמנות לחשוב בהיגיון ולהבין שלא צפויה לו כל סכנה. אך כאשר זיכרון הפחד נעלם, השרשרת ניתקת – אם המוח שלי לא זוכר שאני פוחד מגבהים, לא אחשוש לעמוד בראש מגדל גבוה.

אז כיצד ניתן לאזן את האמיגדלה ולהימנע מתגובות רגשיות מציפות ולא מתאימות?

הפחד, אחראי גם על האינסטינקטים הבריאים שלנו, שהתפתחו במשך מיליוני שנים במטרה להגן על על עצמנו. אך יש אנשים שסובלים מפחד שמהווה מחסום. למשל, פחד מנהיגה, פחד מחברה, פחד ממקומות סגורים, פחד להיכנס להריון וללדת ועוד..

החדשות הטובות הן, שניתן לאזן את האמיגדלה הלימבית ולהיפטר מהחרדות.
אחת השיטות הטובות ביותר לאזן את האמיגדלה הלימבית, היא על ידי בדיקת שרירים שנעשית באמצעות שיטת d-strece. השיטה הזו מאפשרת לזהות את האמונות השליליות הלא מודעות אשר יושבות בתת מודע ולהמיר אותן לאמנות חיוביות באמצעות נקודות ריפוי הפרוסות על הגוף. כך שהאדם מרגיש את השינוי באופן מיידי.

תפקידה של האמיגדלה היא ניהול הרגשות המהותיים שלנו, האמיגדלה היא זו שקובעת את התגובות שלנו למצבים והכל מכוון במטרה של הישרדות.

לסיכום, כאשר האמיגדלה מאוזנת, הרגשות שלנו והתגובות שלנו הם בדרך כלל פרופורציונליים למציאות של המצב. או במילים אחרות "הגזמה רגשית קטנה", אבל כשהיא לא מאוזנת, היא משתלטת ואנחנו כמו 'נלקחים על ידה' ולא מסוגלים לחשוב.

לכן, כשילד בן שנתיים (הגיל הנורא), בסופר, מתגלגל על ​​הרצפה בכעס, בגלל שההורים האלה לא רוצים לקנות את חבילת העוגות שעליה שם את עיניו, זה בגלל היא נמצאת בשליטה של ​​האמיגדלה שאינה מאוזנת.

ולכן הילד בוכה, בוכה, כאילו הישרדותו על כף המאזניים, זה מה שמוטל עליו באותו רגע. (זכרו שהאמיגדלה היא בלוטה ש"רוצה" להבטיח את הישרדותנו).

יש רק דבר אחד שניתן לעשות כדי לצאת מזה: להסיח את דעתו של הילד מהאובייקט הנחשק, אין צורך לנמק איתו, שום דבר לא יעזור.

אותו מנגנון פועל כאשר לאחר עקיפת מכונית, הנהג העוקף צועק עליך וזורק מגוון שמות בפרץ, דון אותו לכף זכות, הוא גם מושפע מהאמיגדלה הלא מאוזנת שלו..

אם במזל גדול תפגוש את האדם הזה כמה ימים לאחר מכן בבילוי עם חברים, הוא עלול להתנהג כמו ג'נטלמן מושלם ואין לו שום קשר ל"דמות הגסה" הזו שהעליבה אותך כמה ימים קודם לכן. אלא אם תגובה רגשית חדשה גורמת לו שוב "לצאת מעצמו".

שיטת "דה סטרס". היא שיטת טיפול שהתת-מודע מגיב אליה באופן מיידי והיא מאפשרת לי כמטפלת, לאזן את האמיגדלה הלימבית, לגלות את האמונות השליליות החבויות בתת מודע באמצעות בדיקת שרירים ולהמיר אותן לאמונות חיוביות מעצימות. כיום אני מטפלת רק בנשים, נערות ילדים ופעוטות על מגוון נושאים, ביניהם:
שחרור מהתמכרויות שונות, שיפור הביטחון העצמי, הפחתת מתחים, לחצים ושיפוטיות עצמית, טיפול בקשיי למידה וקשיי קשב וריכוז, קשיי שינה, הפרעות אכילה, לחץ נפשי, מחלות ומצוקות רגשיות, כאבים פיזיים הנגרמים מכוויות רגשיות ועוד..

אני מזמינה אתכן ליצור איתי קשר ולחוות את עומק הטיפול בעצמכן.
שלכם, עלייה חפץ | 058-701-1122

דילוג לתוכן