במקרה של מיתון כבד, איזו חברה תיפול ראשונה: גוגל, אפל, פייסבוק, אמזון או מיקרוסופט?

שאלה מעניינת מאוד שאנשים רבים שואלים את עצמם לעתים קרובות.

ראשית, סיור מהיר בין הכוחות המעורבים:

פייסבוק היא מלך הרשתות החברתיות עם פייסבוק, וואטסאפ או אינסטגרם.
גוגל היא מובילה הגמונית בתחום מנועי החיפוש. גוגל הצליחה להרחיב את האימפריה שלה בכל התחומים האחרים המשמשים כשער לאינטרנט: מערכת הפעלה לסמארטפונים עם אנדרואיד, דפדפני אינטרנט עם Google Chrome, ChromeBook,… גוגל ממשיכה לגוון בחבורה שלמה של תחומים עם רמקולים מחוברים, מכוניות אוטונומיות, …
אפל שהיא החברה המנוהלת ביותר מבין הענקיות הללו. הצלחתה נסבה בעיקר סביב מכירת האייפונים והאייפדים שלה בעשר השנים האחרונות. עם זאת, המשרד בראשות טים ​​קוק החל לגוון בשירותים וזה מתחיל להניב פירות.
מיקרוסופט שנמצאת בכל מקום בניהול עם Windows, חבילת ה-Office שלה ופתרונות הענן שלה. מיקרוסופט החלה במעבר לקוד פתוח מאז הגעתה של Satya Nadella. זו הצלחה אדירה, וההשוואה עם סטיב באלמר, המנכ"ל לשעבר, היא לגמרי לטובתה של סאטיה נאדלה. מיקרוסופט מחזיקה גם בלינקדאין, GitHub, …
אמזון, שהוא אתר המסחר האלקטרוני המוביל בעולם והנוכחות האמיתית ביותר מבין הענקיות הללו עם שרשרת אספקה ​​ענקית המעסיקה מאות אלפי עובדים ברחבי העולם. אמזון היא גם ענקית הענן שהופכת למובילת הרמקולים הקשורים לאקסה. אמזון גם נכנסה למלחמת הזרמת הווידאו נגד נטפליקס, דיסני+ ואפל TV+.
נראה שהענקים האלה בלתי ניתנים לעצירה היום.

בהיסטוריה, לעומת זאת, ראינו נפילות מהירות של חברות שנראו בלתי ניתנות למגע.

אז הכל יכול לעבור מהר מאוד.

הסיכון הגדול ביותר עבור החברות הללו נמצא בצד של הרגולטורים שרוצים להגביל את כוחם. באיחוד האירופי מוזכר לא פעם הרצון לפרק את פייסבוק או גוגל.

לדמוקרטים בארצות הברית יש רצון דומה להגביל את כוחן של הענקיות הללו, ולהחיות את החדשנות שהענקיות הללו מפצירות על ידי רכישת כל הסטארט-אפים החדשניים שצומחים ועשויים להאפיל עליהם בעתיד.

מבין 5 הענקיות הללו, שתי הנחשפות ביותר הן פייסבוק וגוגל.

אני אפילו אשים את פייסבוק בקו החזית כי השערוריות השונות שפקדו את החברה של מארק צוקרברג בשנים האחרונות הופכות אותה ליעד אידיאלי. אם קודם כל צריך לפרק את אחד הענקים האלה, זה יהיה פייסבוק.

ואז מגיעה גוגל, שנוכחותה בכל מקום היא מבוכה.

מיקרוסופט ואפל פחות מטרידות. הכנסותיהם אינן קשורות ישירות לניצול נתונים אישיים. מיקרוסופט כבר התנגדה לרגולטורים בעבר.

לאפל יש קהילה חזקה של תומכים שימשיכו לקנות את המוצרים שלה לא משנה מה. גם הגיוון שלה בשירותים מתחיל להשתלם.

עם זאת, מיקרוסופט מבוססת טוב יותר בניהול עם Windows, חבילת ה-Office שלה והצעות הענן שלה. אני חושב שמיקרוסופט נוטה יותר להתנגד.

לבסוף, עדיין יש אמזון. אמזון מטרידה גם משום שהחברה של ג'ף בזוס מטילה תנאי עבודה קשים מאוד לעובדיה, תוך שהיא הורגת עסקים קטנים ברחבי העולם.

הבעיה היא שלאמזון יש שרשרת אספקה ​​ענקית שממוקמת בעולם האמיתי. אמזון מעסיקה מאות אלפי עובדים ברחבי העולם. אמזון מעסיקה הרבה אנשים בעלי כישורים נמוכים שהיו נשארים ללא פתרון אם אמזון תיעלם.

בתנאים אלה, יהיה קשה לממשלות ללכת אחרי אמזון מבלי לגרום לנזק חברתי רב.

בהתחשב בכל זה, המסקנה שלי היא כדלקמן:

פייסבוק < גוגל < אפל < מיקרוסופט < אמזון.

זו כמובן רק תחושה, אבל אני חושב שאם היה גל כחול בבחירות לנשיאות בנובמבר 2020, פייסבוק וגוגל היו השתיים הראשונות שסבלו מהשלכות כבדות.

המשך יבוא.

דילוג לתוכן